Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


hírek

2010.04.05

Miley vs. Twitter

 

Folytatódik Miley hisztije a Twitter ellen: egy dolog, hogy megszüntette az accountját, de most még kampányol is ellene.

 
 

A 17 éves popszenzáció újabban megpróbálja rávenni a többi hírességet is, hogy hagyjanak fel a twitteléssel.

?Elegem lett abból, hogy mindig, mindenki tudta, merre járok, mit csinálok. Utálom, amikor más celebek arról panaszkodnak, hogy nincs magánéletük, közben nyilvánvaló, hogy azért várják rajongók és paparazzók százai őket egy-egy étterem előtt, mert kipakolták a Twitterre, hogy épp ott ebédelnek. Amióta lejöttem a Twitterről, kevesebbet lógok a neten, és többet ápolom a valódi kapcsolataimat. A webes barátságok nem kúlak, nem biztonságosak, és főleg nem valódiak!?

- nyilatkozta egy amerikai lapnak. Miley szerint a fiatalok netfüggése rettentő veszélyes,  sokan elvesztik a kapcsolataikat, és a végén magányossá és depissés válnak.

Te Twitterelsz?
 
 

 

 

Macskát enne egy rajongója Miley miatt

 

John Lennon halála óta tudjuk, hogy a rajongók beteges, sőt veszélyes dolgokra képesek, ha az imádatuk tárgyáról van szó. Ettől függetlenül újra és újra megrökönyödünk, amikor valaki - főleg, ha az illető egy tini - elmebeteg ötletekkel áll elő, csak, hogy terrorizálhassa idolját.

 
 

Mióta Miley Cyrus törölte Twitter accountját felbolydult a világ. Tinilányok és srácok sírnak, hogy térjen vissza az éterbe, még saját klubbot is alapítottak, de egy lány egészen a lelki terrorig folyamodott. Azt találta ki ugyanis, hogyha a tinisztár nem tér vissza a közösségi oldalra, megöl, majd elfogyaszt egy macskát.

Ez NEM kamu. Nem viccelek, bár sokan úgy fogják venni. Macskát főzni nem illegális az országomban, sőt, a kultúránk része, úgyhogy ha Miley nem Tweetel ismét, ez meg fog történni. És ez olyan komoly, akár egy szívroham!

Undiiii!

 

Miley Cyrus halálhírétől hangos a Twitter! WTF?!

 

?Miley Cyrus meghalt, de még senki se tud róla? - írta az érett korú ír származású énekes-producer, Bob Geldof 20 éves lánya, Peaches Twitterjén a minap. Szerencsére a hír hoaxnak bizonyult, aminek azért szívből örülünk, hiszen Miley még csak 17 éves és előtte az egész élet?

 
 

Na ne, ha valakinek nem nagyon megy a szekere, mit csinál? Álhíreket gyárt, mintha csak ő is hallotta volna valahol a dolgot. Azt hittük, ettől érettebb gondolkozású sztárról van szó.

 

Az eset után persze százassával jöttek a tweetek, hogy Miley él és virul, legutóbb Londonban állt színpadra, és jó erőben volt. Peaches tehát nyilvánosan kért bocsánatot:

?Nem akartam gondot okozni azzal, hogy leírtam, azt hallottam, Miley Cyrus meghalt. Szerencsére csak pletyka volt. Szívből örülök?? - írta.

Remek, mindenki megnyugodhat, bár a Twitter még mindig Miley Cyrus halálhírétől hangos? Miley pedig sokáig fog élni, hiszen egyszer már halálhírét költötték!

 
twit

nagyítás

Reméljük hogy nem!!

Miley a melegek miatt törölte Twitterjét?

A fél Twittervilág még mindig nem tudta megemészteni, hogy Miley Cyrus letörölte profilját az oldalról, főleg, mert a sztár mindig csak annyival indokolta meg szörnyű tettét, hogy ?a Twitter rossz?. Miley most végre bővebb magyarázatot is adott a dologra, és ezt már talán a gyászoló rajongók is elfogadják majd!

 

Kiderült, mi volt az, ami végleg betett Miley Twitteren töltött napjainak: miután a sztár nyíltan megírta, hogy támogatja a meleg házasságot, hiszen az ő szemében csak a szerelem a fontos, rengeteg rosszindulatú üzenetet kapott, amit már nem tudott elviselni!

Ez az oka annak, hogy letöröltem magam a Twitterről, az, hogy elmondtam ott, hogy hiszek a meleg házasságban, mert szerintem mindenkinek megvan a joga arra, hogy szeressen, és olyan durva üzeneteket kaptam ezért, azt írták, hogy rossz ember vagyok?

Megértjük, hogy nem volt könnyű naponta több tonnányi utálkozást

olvasni, de mondjuk furcsa, hogy Miley még nem szokott hozzá a dologhoz, főleg, hogy már kiskora óta hasonló elbánásban részesül?

Amiket írnak rólam az nem pont olyan, mint a sulis terror, de néha mégis úgy érzem, hogy visszamentem a suliba. Ilyenkor megpróbálok arra gondolni, hogy tényleg nem vagyok egy átlagos személy, szóval nincs mire panaszkodnom. Megpróbálok a pozitív dolgokra gondolni az életemben. A munkára koncentrálok, na meg arra, hogy jövő héten Londonban, Párizsban vagy Olaszországban leszek?

Vajon amikor a Twitter üzeneteket kapta, akkor éppen semmi utazás sem volt tervbe véve? :)

 

Miley Cyrus kezd lejönni a cuccról

 

Szívből örülünk annak, hogy Miley Cyrus jól bírja Twitter nélkül: persze most, hogy végre pasija van, könnyű a dolga. A rajongók mindenesetre őrült agóniában vannak még mindig azért, mert az énekes-színésznő egy laza kézmozdulattal törölte accountját.

 

- Nem mondanám, hogy igazán hiányzik. Ha van egyéb társas elfoglaltság, ami leköt - és itt nem feltétlenül a szexre gondolok - akkor egész jól elvagyok, eszembe se jut. Azt hiszem, függő voltam, de már kezdek lejönni a cuccról, és ez szuper. Most már ott tartunk, hogy más Twitterjét sem olvasom. Teljesen jól bírom - lelkendezik Hannah Montana eredetije.

 

- Régebben minden más volt: felkeltem éjjeli 3-kor vagy négykor, mert nem bírtam aludni. Ilyenkor eszembe jutott: lehet hogy simán tudnék aludni, ha nem azzal lennék elfoglalva, hogy arról twitterezek, hogy nem tudok aludni. Most más csinálok ehelyett.?

 

Jesszus, ez azt jelenti, hogy Miley szexel?

 
 
 
 

Pár hete Miley még naponta töltött fel magáról intim képeket

 

Miley Cyrus-szal új palija töröltette a Twitter-accountját

 

Sosem értettük azokat a csajokat, akik elértek valamit az életben, majd felvették (egyébként imádott) férjük nevét. Aztán megtették ezt még egyszer. Majd még egyszer és egyszer? a végén pedig nem volt nevük. Nos, most Miley picit ezt az életformát választotta, hiszen az általa imádott férfi első kérésére törölte Twitter-accountját.

 
Miley Cyrus rengeteg privát fotót töltött fel a Twitter-re: ez is egyike ezeknek
 

Miley és Liam Hemsworth (igen, a csóka, akivel smárolni látták annó a reptéren) együtt vannak: még nem tudják, komoly folytatása lesz-e a dolgoknak, de egyelőre jól érzik magukat együtt.

 

Miley, mint tudjuk, eddig a Twitteren élte magánélete jelentős részét. Vita a bátyjával, virtuális összeölelkezés Demi Lovatóval, fotók önmagáról szétcsúszott állapotban? és ami belefér. Liam most megkérte Miley-t, hogy törölje Twitter-jét. Szerdáról csütörtök éjjel meg is történt a dolog: igen, ma már nincs Miley-nak profila a mikroblog oldalon: ?Csak hogy tudjátok: Liam-nek nincs Twitterje, és megvan az oka arra, amiért arra kért engem, hogy töröljem az enyémet?. Voltaképpen arról van szó, hogy Liam nem akarta, hogy a világ szemei előtt zajljon kettejük ébredező szerelme, kapcsolata. Érthető.

 

De mégis: nem volt erre vajon egyszerűbb, rajongóbarátabb megoldás? Esetleg megkérni Miley-t, hogy kerülje a túlontúl személyes kirohanásokat, netán ignorálni az emberiség csököttebb felének névtelen kommentekben megnyilvánuló szűk rétegét, akik egyébként is csak árthatnak Liam önbecsülésének?És ettől még Miley nyugodtan írhatna és megoszthatná magát a világgal.  Vagy nem?

 

 

 

Miley-t bírják a pasija szülei

 

A Disney sztárnak máris nyert ügye van, amennyiben komolyan tervez Liam Hemsworth-szel: a pasi szülei máris imádják!

 
 
Miley tavaly jött össze az ausztrál fiúval, amikor a The Last Song-ot forgatták, és a sztár szerint ő lett élete első igazi szerelme. Természetesen elutaztak Ausztráliába, hogy Liam családja is megismerhesse az énekesnőt, és a látogatás olyannyira jól sikerült, hogy máris befogadták!

?Alap volt, hogy oda megyünk vakációzni, hiszen meg akartam mutatni, honnan származom. Biztos voltam benne, hogy kedvelni fogja a hazámat, mert teljesen más, mint ahonnan ő jött. Nálunk nincsenek pofátlan paparazzók, nincsenek zsúfolt shopping centerek, és a forgalmi dugók is ritkák. A szüleim teljesen odavannak Miley-ért, és neki is bejött Ausztrália, úgyhogy valószínűleg gyakran utazunk majd oda vakációzni!?

- mesélte lelkesen Liam.
 

Miley Cyrus: filmszerepből szerelem (fotók)

 

Miley Cyrus új filmje, a The Last Song - amiről mi is sokat írtunk már - a tervek szerint januárban került volna a mozikba, de ez sajnos nem jött össze, így egészen március 31-ig kell várnia a rajongóknak. Talán nem is baj, mert a Nicholas Sparks regényéből készült film igazi romantikus dráma a szerelemről és a felnőtté válásról, így a tavasz ideális időpont a bemutatóra.

 
 
 
 
 
 

Miley, mint tudjuk, ezen a forgatáson ismerkedett meg aktuális pasijával, Liam Hemsworth-tel. Amikor az alábbi fotók készültek, Miley és Liam között még nem volt semmi? el kellett hát játszaniuk, hogy szerelmesek egymásba. Az alakítás pedig olyan jól sikerült, hogy a pár azóta együtt él és már a hivatalos kézfogót tervezik!

 

 

 

 

Mindenki Mileyt isteníti

 

Bár Miley Cyrust Arany Málnára jelölték a Hannah Montana filmben nyújtott alakításáért, most ismét kapott egy esélyt a bizonyításra: március végén kerül a mozikba a The Last Song, és Miley mindegy egyes filmbeli kollégája az ő alakítását isteníti? Na majd meglátjuk!

 
 
 

 

 
 
 
 
 
 

Miley saját bevallása szerint nagyon örül annak, hogy egy olyan filmben játszhat, mint a The Last Song, hiszen ez a Hannah Montanához képest egy jóval komolyabb bizonyítási lehetőség számára. A sztár számára ráadásul a siker is majdnem biztosan garantált, hiszen a mozit Nicholas Sparks írta, akinek hatalmas rajongótábora van, hiszen többek között az ő nevéhez fűződik a The Notebook, azaz a Szerelmünk lapjai film is. Bár nem tartjuk annyira rossz színésznőnek Mileyt, ám azt nem igazán tudjuk hova tenni, hogy Sparks új filmjében Ronnie szerepét kifejezetten Mileyra írta - márpedig erről beszél az író a film most megjelent ajánlójában. Ebben a videóban amúgy a fiatal sztár istenítésbe beszállt a film rendezője, Julie Ann Robertson is, aki Miley érzelmességét és hihetetlenül széles érzelmi skáláját dicséri, és két színészkollégája, Greg Kinnear és Kelly Preston is. Ezek után most már el is várjuk, hogy a sztár jól teljesítsen a filmben?

 
 
 

 
 
 

Ám van valaki, aki lehet most nem annyira isteníti Mileyt: a sztár pasija, Liam Hemsworth biztos nem örül annak, hogy Cyrus kisasszony nem viszi őt magával az Oscar-díjkiosztóra. Mint kiderült, Miley nem szeretné, hogy a kapcsolata elvonja a figyelmet róla és a munkájáról, és attól fél, hogy a riporterek csakis a szerelmükről kérdezgetik majd, így aztán úgy döntött, otthon hagyja Liamot. Kár, hogy így meg pont arról fognak érdeklődni, hogy hol is van a párja?

Imádjuk Selenát, mert burgerekkel ünnepel!

Persze, fontos az egészséges életmód meg minden, de a világot picit eluralta az a fajta sznobizmus, ami minden apró hamburgerben a sátán küldöttjét látja! Éppen ezért örültünk annyira, amikor felfedeztük, hogy Selena Gomez egy nagy adag gyorskajával ünnepelte a Nickelodeon Kid Choice Award-díjat, amelyet a hétvégén a legjobb tévés színésznő kategóriában nyert!

ELŐTTE

Miután Selena átvette a díjat, rendkívül boldog volt. A buli után azonban levetette a csodaszép ruhát és cipőt, és beburkolt egy nagy adag sültkrumplit, sajtburgerrel és kólával - semmi fakszni, pont, mint egy normális, átlagos tinilány!

?Ahhhh, megnyertem a legjobb női tévészereplőnek járó díjat!!! Nagyon-nagyon köszönöm!! Burgerekkel ünnepelek, mielőtt felszállok a gépre :). Imádlak titeket!? - írta a színésznő a Twitteren.

Az esemény után Selena egy spanyol sajtóútra ment, hogy a Varázslók a Wavery helyből című sorozatát népszerűsítse.

UTÁNA

Selena Gomez szomorúan búcsúzik a Waverly hely stábjától!

Selena Gomez végtelenül szomorú, hiszen búcsúzik a Varázslók a Waverly helyből harmadik évadja, így egy darabig garantáltan nem fog találkozni a lelkes kis csapat. Az utolsó olvasópróbán készült fotót bánatosan töltötte fel a Twitterre a fiatal színésznő?

?Ez az utolsó olvasópróbánk a harmadik évadhoz? :(? - írta a kép mellé a 17 éves Seli a Twitteren nemrég. Tisztára olyan érzésünk támadt tőle, mint amikor annak idején nyári szünet vetett végett a vidám csapatmunkának a suliban. Pedig parára nincs ok, mivel nemsokára elkezdődnek a negyedik évad felvételei, és akkor a színésznő újra együtt láthatja a nagy csapatot az asztal körül!

?Bár mg nem jelentettük be hivatalosan a negyedik évadot, azért bízunk benne, hogy az Emmy-díjas produkció még sokáig helyet kap a Disney Csatornán, és optimisták vagyunk!? - jelentette a Disney egyik friss pr-közleményében.

Selena Gomez és Demi Lovato a latinó kultúráért

 

 

Különleges díjra jelölték Selena Gomezt, Francia Raisát, David Archuletát, Jake T. Austint és Demi Lovatót! Miért? Mert jó példát mutatnak az USA-beli latin-amerikai fiataloknak.

Az ALMA, vagyis a American Latino Media Arts Awardolyan díj, amit minden évben azok a fialal művészek kapnak meg, akik a legtöbbet tettek a latin kultúra pozitív színben való feltüntetéséért.

Az ?alma? szó egyébként spanyolul léleket jelent, az idei jelöltek nevét Eva Longoria Parker jelentette be tegnap Los Angeles-ben.

Gratula a fiataloknak, és szorítunk nekik! Dupla piros pont - ez egy ilyen nap!

 
Szerinted ki érdemli meg jobban a díjat?

Demi Lovato

Selena Gomez keményen iszik

A Varázslók a Waverly helyből sztárja keményen iszik. Méghozzá nem keveset, sokat. Tejet. És ezt reklámozza is. Nem kicsit, nagyon.

Az Egyesült Államokban a tejreklámoknak már nagy hagyománya van, és általában a legnagyobb hírességek adják arcukat a kampányokhoz. A Borden Milk most Selena Gomezt választotta, akinek köszönhetően a tejmárka reklámja tündéri aranyos lett - ráadásul rengetegen láthatják Amerikában, hiszen a helyi Megasztár alatt fut? nem rossz. :)

Selenáról amúgy tudjuk ugye, hogy állandóan jótékonykodik, de most még az egészséges életmód mellé is állt, szóval természetesen jár a piros pont!

 

 

nagyítás

 

 

Miley pasijának gondjai vannak az akcentusával

Liam Hemsworth keményen melózik azon, hogy hitelesen tudjon amcsi szerepeket alakítani, és a fő para az akcentusa miatt van.

A 19 éves ausztrál színészpalánta egyre több felkérést kap ? azaz csak kapna, ha elég jó lenne az amerikai akcentusa. Úgy tűnik, hiába jár együtt Miley Cyrusszal, a legnagyobb segítséget mégsem a csaja jelenti, hanem a tévé, ami folyton be van kapcsolva nála.

?Jártam beszédtechnika tanárhoz, aki kifejezetten az akcentusokra szakosodott, de nem értem el velük átütő eredményt. Az egyetlen bevált módszer az, hogy rengeteg amerikai tévésorozatot nézek. Tudom, hogy nem túl környezettudatos megoldás, hogy mindig be van kapcsolva a tévém, de kénytelen vagyok erre a technikára hagyatkozni.?

- mesélte. Hogy mennyire fejlődik, a The Last Song című új filmjéből tudhatjuk meg, amelyben Miley alakítja a partnerét.

 

Miley Cyrust porig alázták a kritikusok!

Miley, Miley, mi megmondtuk, hogy rossz döntés volt eldobni a zenélést a színészkedés kedvéért! Miután bemutatták a sztár új filmjét, a The Last Songot, Cyrus kisasszonyt csúnyán szétszedték a kritikusok!

 

Az, hogy a gonosz amerikai kritikusok nem értékelték Miley színészi tehetségét, az nem kifejezés. Az összes nagy amerikai újság hihetetlenül durva kritikákkal illette a sztár tudását, szóval nem lepődnénk meg, ha ezek után Miley napokig ki se tenné a lábát otthonról - az ő helyében mi biztos otthon sírnánk!

Íme néhány részlet a kritikákból:

The New York Times:

A színészkedés jelenleg hihetetlenül messze áll tőle? Az ajkát biggyeszti, esetlenül mozog, ki-be viharzik szobákból és néha ellő egy szörnyű mosolyt, de nagyrészt csak felolvassa a szövegét a kamerába, ahelyett, hogy felfedezné mi rejlik a karaktere mögött.

The New York Post:

 

A színésznők között Cyrusé a legrosszabb drámai debütálás Britney Spears óta.

The Village Voice:

Sohasem éreztem még olyan rosszul magam egy film közben, mint amikor Ronnie és Will először csókolózott: nagy csillogás, de Liam Hemsworth úgy néz ki, mintha egy parókás Mickey Rooneyval csókolózna.

Mickey Rooney :)

Boston Globe:

Egy meggyőzőbb sztár elviselhetőbbé tette volna a filmet, de Cyrus védelmében szólva sokkal jobb úgy se lett volna. Ez elvileg egy film, ahol Cyrus drámaivá válik, de csak ha a drámai alatt a barátságtalan, komor és cuki jelzőket értjük.

Variety:

Cyrus még nem tanult meg a szemöldökei és a szája harapdálása nélkül színészkedni.

Ajjaj! Miért nem maradtál Hannah Montanánál?

[Azért nincs minden veszve: még ő lehet az év legjobb külföldi női előadója! Szavazz! http://otto.bravo.hu ]

 

Selena Gomez betör a divatpiacra

Selena Gomez megirigyelhette a másik Disney sztár, Miley Cyrus sikereit, és saját divatkollekciót készít!

Ahogy több más hírességgel, úgy Selenával is az egyik legnagyobb amerikai üzlethálózat, a Kmart szerződött, kizárólag náluk lehet majd megvásárolni a csajos rucikat, táskákat, és kiegészítőket.

?Az egyik nagy álmom válik most valóra! Egyáltalán nincs semmiféle előképzettségem a dizájn terén, de vannak ötleteim, és van egy határozott ízlésem, ami alapján a tervezőkkel közösen kialakítjuk a kollekció darabjait!?

- mesélte. A siker természetesen már most borítékolható, hiszen azzal a divatguruval, Max Azriával dolgozik együtt, aki Miley nagy sikerű márkáját is készítette.

Wow! Megszólalásig Selena Gomez, de?

Selena Gomez viaszfiguráját tegnapelőtt mutatták be a Washington D.C. szívében fekvő Madame Tussaud?s-ban!

Egy dolgot már most biztosan állíthatunk: a szobor zseniális, és a megszólalásig Selena, egy aprócska gond azért mégis csak van vele: ahogyan a viasz-Selena felhúzza szemöldökét, az az érzésünk támad, hogy bizony gonosz, rosszindulatú teremtésről van szó, akit jó adag iróniával áldott/vert meg az ég. A valóság azonban az, hogy Selena bizony jámborabb, mint a húsvéti bárány? akkor meg mi ez a furcsa arckifejezés és testtartás??

 
Mit gondolsz a szoborról?

Túl hamar túl szexi: Miley Cyrus megöli a fiatal lányok lelkét?

A tinisztárok túl szexi, felnőtt női szerepeket követő megjelenítése a médiában elbizonytalanítja a fiatalokat és megmérgezi a lelküket, vele együtt pedig a szépségről és a szex szerepéről alkotott képüket is torzítja - állítja a Psychology Today amerikai pszichológiai szaklap friss cikkében. Miley Cyrus - illetve az, ahogy a reklámipar tálalja őt - vajon valóban rossz hatással van a fiatal lányokra, vagy az egész csak begyepesedett felnőttek ostoba parája?

Ezen a privát Twitter-oldalon posztolt képen Miley nem szexi vamp, hanem az ami: egy bizonytalan, önmagát kereső 16 éves lány

Marketingszűz vagy-e? - kérdezi az IM friss számában fellelhető teszt, amiből világosan kiderül, hogy parfümöt ma nem feltétlenül az tud eladni, aki ért a divathoz vagy az illatokhoz, hanem aki megfelelő köntösbe csomagolja az árut: például egy menő tinisztár nevével kapcsolva. Miley Cyrus, Demi Lovato, Selena Gomez vagy Vanessa Hudgens - bár a valóságban érző emberek, üzleti szempontból dollármilliókat érő termékekről van szó. Közben pedig százezrek számára az ő karakterük a példa, rájuk szeretnének hasonlítani. Viselkedésük minta a 12-17 éves lányok számára - és ennek veszélyeit sokszor talán sem a sztárok, sem pedig az üzleti élet vezetői nem mérik fel, nem is beszélve a tévében látottakra tudat alatt reagáló fiatalokról.

A Disney-hercegnő hús-vér másai kedves, mosolygós kislányok, aztán ahogy telik-múlik az idő, lepottyan a tojáshéj a hamvas tinicelebek  fenekéről, és 16-18 éves koruk között szuperszexi fiatal nőkké avanzsálnak. Legalábbis kívülről, a kamera előtt - aki látta már Miley Cyrus vadiúj reklámfotóit, csak ámul és bámul, hogyan lehet egy alig 16 éves lány ennyire tudatosan nőies és vonzó. És valóban: mióta a Disney-sztárok villantanak és vetkőznek, tele a Myspace és a Facebook köldökig dekoltált felsőben feszítő, csücsörítő, miniszoknyában asztalon pózoló kistinikkel - a fiatalokban pedig tudat alatt is egyre erősödik az érzés, hogy csak az lehet hasznos és egészséges tagja a társadalomnak, aki tökéletes, formás idomokkal bír és már 16 évesen felnőtt nőket megszégyenítő, kifinomult  stílusérzékkel rendelkezik. No és hol maradnak az önmagukat kereső, kísérletező, álmodozó kamaszok, akik szépen lassan megismerik és elfogadják testük előnyös és kevésbé fotógén területeit? Mikor és hogyan tudnák megismerni, elfogadni és megszeretni magukat, amikor a hús-vér kortárs példaképet tökéletes Barbie-babára sminkelte és photoshoppolta tucatnyi ügyes kéz, bónuszként pedig pont tökéletesen szexi külseje teszi őt sikeressé és népszerűvé? Még ha meg is tudná közelíteni ezt az ideált egy átlagos 13-16 éves lány, vajon helyes-e, hogy valódi, belső értékei helyett arra koncentrál, hogy szupertrendi cuccokban lófrálhasson (Miley bevallottan márkafüggő) és minden férfi térdre hulljon szexi imázsa előtt?

 

A kulcsszó a pszichológiában a hiper(hetero)szexualizáció - vagy csak túl szexik a tinik?

?A nemi erőszak és a szexuális zaklatás a hiper(hetero)szexualizáció mellékterméke? - írja a Psychology Today. Magyarra fordítva: a túl korán túl nőiessé váló kislányok gyakrabban válnak pedofil és egyéb aberrált fickók céltáblájává, de az idő előtt elvesztett szüzesség is lehet életre szóló lelki trauma forrása. Aki azonban eltér az átlagtól, azt kinézik és kinevetik, extrém esetben fizikailag is bántalmazzák: egy 2008-as felmérésben részt vevő diákcsoport 52 százalékát érte már támadás azért, mert nem volt elég trendi és szexi, 35 százalékot pedig zaklattak már szexuálisan, csak mert túl kihívóan öltözködtek és viselkedtek (Gruber & Fineran, 2008). A meleg, leszbikus és biszexuális tiniket pedig még nagyobb valószínűséggel csinálták ki osztálytársaik, 79 százalékukat érte már valamilyen atrocitás.

Nem, mindez természetesen nem Miley Cyrus hibája - abban azonban számos gyermekpszichológiában jártas szakember egyetért, hogy a nemi sztereotípiákat és a szexiséget túlzottan is előtérbe toló reklámok, hirdetések, filmek, klipek és magazinok bizony jócskán hozzájárulnak a fenti problémákhoz. Szerintük úgy enyhíthető a marketingszempontból túl szexivé manipulált tinisztárok kamaszokra gyakorolt rossz hatása, ha a felelős felnőttek mindezt megtesznek azért, hogy megmutassák a fiataloknak, hogy a plakátokon látott kép sokszor nem más, csak a valóság cukorszirupos, erősen felnagyított, feltuningolt változata, az életben pedig nem mindig azok az abszolút győztesek, akik már 12 évesen tökéletesen trendi testberendezéssel és marketingszempontból előnyös külső csomagolással rendelkeznek.

 

SZERINTED?
Valóban veszélyes az, ahogy a reklámipar és a média a tinicelebeket tálalja?

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.